fbpx
Select Page

I Vaš prozor treba ZAŠTITU !

ROLETNE ALUMINA

 

Roletne

Roletne su jedan od najpoznatijih i najrasprostranjenijih zasjenjivača prostora. Dizajnirane su tako da pružaju zaštitu od sunčevih zraka, vjetra, kiše, snijega, hladnoće, buke i provalnika. Ugrađuju se na prozore ili vrata sa spoljašnje strane otvora tako da sprečavaju prodor i najjačih sunčevih zraka. Na taj način temperatura u dnevnim i radnim prostorijama ostaje stabilna.

Od sada ALUMINA ROLETNE u dve vrste materijala PVC i ALUMINIJUM.
Ova podjela se najčešče odnosi na vrstu lamela koje se upotrebljavaju za izradu roletne.

 

 

Čak 55% SIGURNIJI dom.

Nikada nije kasno !

 

Vanjska roletna primjenjuje se u slučaju kada je prozor već ugrađen, a građevinski otvor obrađen. Roletna se nanosi sa vanjske strane prozora i kroz vodilice pričvršćuje za sam prozor. Sa unutrašnje strane, u prostoriji, na štoku prozora se montira automat sa gurtnom ili kurbla. Moguća je izvedba i sa motorom. Jedna od prednosti ove vrste roletne jeste da hladan vazduh koji sa vanjske strane ulazi u kutiju roletne, zbog činjenice da kutija nema kontakta sa prostorijom, ne može prodirati unutra. U slučaju popravke i servisiranja mehanizmu roletne se pristupa sa vanjske strane.

Full oprema ALUMINA prozora.

 

Unutrašnja roletna ugrađuje se zajedno sa prozorom, dakle pričvršćuje se na prozor sa gornje strane, prije ugradnje. Da visina prozora ne bi bila suviše mala, preporučljivo je da prilikom izrade građevinskog otvora predvidite visinu kutije roletne. Najbolja varijanta je da se u gornjoj zoni građevinskog otvora ostavi ,,zub’’ iza kojeg se kutija roletne može sakriti, dok visina prozora ostaje ista. Traka ili kurbla izlazi iz kutije direktno u prostoriju. Moguća je izvedba i sa motorom. Obzirom da hladan vazduh koji ulazi u kutiju sa vanjske strane, hladi unutrašnju stranu koja je u prostoriji, ova vrsta kutije mora imati adekvatnu toplotnu izolaciju (stiropor). Pristup mehanizmu roletne, prilikom popravke i servisiranja, je sa unutrašnje strane.

Unutrašnja kutija

Vanjska kutija

Podfasadna kutija

motori za roletne bih bosna i hercegovina banja luka alumina

Motor dodatna oprema

Dugogodišnja saradnja sa kompanijom ALUMINA RS na zavidnom je nivou. Brzi odgovori, dostupna rješenja, kvalitetni proizvodi. Sve pohvale !
Mirko Tadić

Direktor, MT PONOS doo

Profesionalnost na veoma visokom nivou. Kvalite isporučenih proizvoda, postprodajni servis bez greške. Stvarno firma za preporuku.
Đuro Pantić

General Menager, GP PLIVA ad

Mlad tim ambicioznih i edukovanih ljudi. Sve zahtjeve koje sam imao, ljudi su ispostovali, čak i prije dogorenog roka montaže.
Slobo Preradović

Direktor, ENIGMA-PROMET doo

Pišite nam:

15 + 11 =

ALUMINA Srbija

  • Fabrika prozora i vrata Beograd
+381 (0)66 191 111

Mail: info@alumina.rs

ALUMINA BiH

  • Fabrika prozora i vrata
Branka Popovića 41, Banja Luka
+387 51/ 371-899
  • Poslovnica Mrkonjić Grad
Sportska bb, Mrkonjić Grad
+387 50/211-005
  • Fabrika Knezevo
Rajka Dukića bb, Kneževo
+387 51/924-348

Mail: info@alumina.rs

ALUMINA.RS