fbpx
Select Page

ALUMINA PROZORI

Energetski efikasni.

Sada od dve vrste materijala – PVC i ALU

Prozori firme ALUMINA se izrađuju isključivo od visokokvalitetnih profila  Europskog porijekla čije su glavne potvrde garancije certifikati najuticajnijih svjetskih istraživačkih centara, te CE oznaka za mogućnost izvoza u Europsku uniju po zahjtevima visokih standarda. Svi korišteni profili su profili prve „A“ klase, pravilno skladišteni i čuvani kako bi krajnji proivod bio besprijekoran.

Zaobljena ivica prozorskih štokova i krila primjenjena je na Alumina prozorima. Stil koji pored bogatog estetskog ima prvenstveno funkionalni aspekt. Lako održavanje, gubitak mogućnosti skupljanja prljavštine te akumilacije i raznožavanja algi su rezultati izbora Alumina prozora.

NEMA OGRANIČENJA U BOJAMA

Alumina prozori nude mogućnost odabira boje profila, te pored osnovne BIJELE u opticaju su SIVA, tamno siva ANTRACIT, ali i imitacije drveta od svijetlog, zlatnog, do tamnog HRASTA i cijela RAL karta boja.

Osnovni konstruktivni element Alumina prozora čini originalni pocinčani čelik minimalne debljine 1,5mm, takođe Europskog porijekla čije su mehaničke čvrstoće puno veće u odnosu na domaće proizvode.

Time isključujemo mogućnost vitoperenja ili padanja prozorskih krila.

1,50mm OJAČANJE

U prozore ugradjujemo iskljucivo okov „SIGENIA“ takođe Europskog porijekla, kako bi se postigle što kvalitetnije i dugotrajnije mehaničke karakteristike prozora. Primjenjeni su okovi iz Sigenia lux serije sa kompletnim mehanizmom oko krila prozora, kako bi se ostvarilo što bolje zatvaranje krila uz štok i u zoni kvake te u zoni baglama, a time i besprijekorno dihtovanje prozora.

Želite još informacija - pišite nam:

13 + 9 =

Izborom Alumina prozora dobijate mogućnost personalizacije svakog prozorskog otvora prema Vašim potrebama. Tako su opciono ponuđeni svi tipovi stakla prema vrstama i bojama, a dodatno u izboru i zavisno od potrebne termičke izolovanosti, dostruka IZO stakla, sa i bez argonskog punjenjenja što poboljšava termičku izolovanost, te niskoemisiona trostruka stakla sa najboljim koeficijentima toplotne provodljivosti Ug=0,9 W/m2, za stvaranje najbolje termičke izolovanosti prozora.

*

+ 30%

Toplotni koefijent smo poboljšali za 30%.

ALUMINA PVC PROZORI

Naš ponos !
 • Izo 21% 21%
 • Izo+ 33% 33%
 • Eko 38% 38%
 • Eko+ 52% 52%

ALUMINA ALU PROZORI

Izdržljivost na prvom mjestu !
 • Izo 27% 27%
 • Izo+ 33% 33%
 • Eko 43% 43%
 • Eko+ 61% 61%

ALUMINIJUM – DRVO 

 

Spoj prirode i modernog

 

 

 

Serija profila sa prekinutim toplinskim mostom u kombinaciji sa drvenim letvicama. S unutarnje strane izgled drvenih prozora s vanjske strane izgled aluminijskih prozora. Drvene letvice: hrast, orah, trešnja te ostale boje po narudžbi.

 

Jednostavno i lako održavanje zbog izrazito glatkih površina i postojanosti materijala i boje.
Profile je moguće dobiti u svim RAL bojama, raznim imitacijama drva i tonovima eloksaže.

Dugogodišnja saradnja sa kompanijom ALUMINA RS na zavidnom je nivou. Brzi odgovori, dostupna rješenja, kvalitetni proizvodi. Sve pohvale !
Mirko Tadić

Direktor, MT PONOS doo

Profesionalnost na veoma visokom nivou. Kvalite isporučenih proizvoda, postprodajni servis bez greške. Stvarno firma za preporuku.
Đuro Pantić

General Menager, GP PLIVA ad

Mlad tim ambicioznih i edukovanih ljudi. Sve zahtjeve koje sam imao, ljudi su ispostovali, čak i prije dogorenog roka montaže.
Slobo Preradović

Direktor, ENIGMA-PROMET doo

Pišite nam:

7 + 4 =

ALUMINA Srbija

 • Fabrika prozora i vrata Beograd
+381 (0)66 191 111

Mail: info@alumina.rs

ALUMINA BiH

 • Fabrika prozora i vrata
Branka Popovića 41, Banja Luka
+387 51/ 371-899
 • Poslovnica Mrkonjić Grad
Sportska bb, Mrkonjić Grad
+387 50/211-005
 • Fabrika Knezevo
Rajka Dukića bb, Kneževo
+387 51/924-348

Mail: info@alumina.rs

ALUMINA.RS