fbpx
Select Page

Za početak mjere koje stručnjaci navode kao rešenje su zamena prozora i vrata kvalitetnijim – kao prvi korak, i ugradnja termofasade na objekat, tj. izolacija zidova sa spoljašnje strane koja bi zapravo obezbedila najbolje rezultate.

Međutim, ni svaka izolacija nije podjednako kvalitetna, pa se preporučuje ugradnja kvalitetne termofasade – takozvane kontaktne fasade (u svakodnevnom govoru prepoznat je i termin “demit fasada”).

Iako opredeljene za ovu vrstu termofasade i nove ALUMINA stolarije zahteva startna ulaganja koja su i za manje individulane objekte značajna stavka za kućni budžet, proračun kaže da se ova investicija povrati uglavnom već nakon pet godina, a nakon toga ugrađena fasada i stolarija nastavlja da štedi za vas godinama, pa i decenijama koje slede.

 

alumina eko detalji copy

Šta obezbeđuje ovo rešenje?

 Zaštitu od preterane vrućine leti,

 Zaštitu od hladnoće i od brzog hlađenja prostorija nakon prestanka grejanja;

 Smanjenu potrošnju energenata za grejanje i hlađenje, samim tim i manje račune;

 Suve zidove koji ‘dišu’, jer je kamena vuna paropropusna i omogućava prolazak vodene pare spolja;

 Odličnu zvučnu izolaciju zidova od spoljašnje buke;

 Veću zaštitu od požara, jer je u pitanju negoriva fasada;

 Prijatnu mikroklimu u kući, jer je poznato da kuća zaštićena fasadom sprečava neprijatni osećaj negrejanog hodnika ili kupatila jer temperatura svih prostorija postaje optimalna u svim godišnjim dobima, što osetno povećava komfor i kvalitet života;

  Prirodan i dugovečan materijal

 

 

Za Savršen Dom

ALUMINA.RS

PREUZMITE KATALOG VRATA

ALUMINA Fabrika Prozora i Vrata

You have Successfully Subscribed!

Preuzmi Kupon za Popust

Preuzmi Kupon za Popust

Kupon kod Vam je poslan na mail ili broj telefona. Prilikom kupovine odštampajte kupon kod i pokažite ga prodajnom osoblju.